Over De Grasspriet

“De Grasspriet” is een kindcentrum.
In de wijk Turfberg-Zuid is in het gebouw een basisschool, een peuterspeelzaal en een naschoolse opvang gevestigd. Daarmee vormt de voorziening een bindend element in de wijk.

De medewerkers van “De Grasspriet” willen de kinderen als een grassprietje laten groeien in hun ontwikkeling. Een grassprietje groeit niet door eraan te trekken, maar door het sprietje licht, lucht, water en voeding te geven. Zo willen wij onze kinderen een inspirerende omgeving bieden waarin leren en leren leren centraal staan.
Een grassprietje groeit niet alleen. Gras groeit in pollen. Zo ontwikkelen de kinderen zich samen met andere kinderen; ze leren met en van elkaar. Gras blijft groen ondanks wind, regen, zon of koude. Kinderen leren normaal gesproken altijd; zij hebben in zich een dat ze willen groeien.
Het kindcentrum biedt een leeromgeving met een liefderijke uitstraling.

Bekijk hier de presentatie over de visie van de Grasspriet
Voor uitgebreide informatie raadpleeg de schoolgids
Nieuwsgierig naar onze plannen voor de toekomst?

Resultaten Tevredenheidsonderzoek 2017